Το σχολείο μας

Το 2ο Γυμνάσιο Δράμας ιδρύθηκε το 1945 με την επωνυμία «Γυμνάσιο Θηλέων Δράμας» και με βάση τη νομοθεσία εκείνης της εποχής λειτουργούσε ως εξατάξιο γυμνάσιο θηλέων. Λόγω έλλειψης διδακτηρίου,  στεγάστηκε αρχικά στο Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας. Το 1958 μετεγκαταστάθηκε στο σημερινό χώρο, όπου μέχρι τότε στεγαζόταν το «Προσφυγικό Νοσοκομείο Δράμας». Μετά  την πτώση της δικτατορίας και μετά από αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, το 1976, τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίζονται σε τριτάξια Γυμνάσια και σε τριτάξια Λύκεια. Το 1979 (ΦΕΚ 734/31-8-79) το τριτάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Δράμας μετονομάζεται σε 2ο Γυμνάσιο Δράμας.

Σήμερα το 2ο Γυμνάσιο συλλειτουργεί με το 2ο ΓΕΛ Δράμας και το ΕΝΕΕΓΥΛ σε έναν χώρο 22.127 τ.μ., απέναντι από το γήπεδο της Δόξας Δράμας. Διαθέτει 12 διδακτικές αίθουσες, δύο αίθουσες πληροφορικής οι οποίες στεγάζονται στο κτίριο του 2ου Λυκείου σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το κεντρικό κτίριο των αιθουσών του σχολείου, αίθουσα γαλλικών και ένα κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο τελούνται και οι εκδηλώσεις του σχολείου μας. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν επίσης έναν μεγάλο σε έκταση προαύλιο χώρο, όπου υπάρχει ένα αλσύλλιο, δύο γήπεδα βόλεϊ και 2 γήπεδα μπάσκετ.

Στο σχολείο μας υλοποιούνται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, αθλητικές, μουσικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το σχολείο διαθέτει πολύ καλές ομάδες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου κ.α., οι οποίες έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις. Επίσης έχει να επιδείξει κάθε χρόνο ένα πολύ υψηλό ποσοστό αριστούχων μαθητών.

 

 

.