Αρχ. Μουσείο Αμφίπολης (17-05-2022)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17-05-2022) η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Δράμας. Η απόδραση αυτή που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, περιελάμβανε πρώτα μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ να δουν τα εκθέματα στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου αλλά και διάφορα ενδιαφέροντα ευρήματα στον εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία, μαζί με τον τύμβο Καστά που είδαμε από απόσταση, παρουσιάστηκαν με λεπτομέρεια από έναν πρόθυμο υπάλληλο του μουσείου.

Τη μονοτονία της παθητικής παρακολούθησης ήρθε να σπάσει το κουίζ που εξέπληξε ευχάριστα τους μαθητές, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκαν να παίξουν χωρισμένοι σε ομάδες των δύο ή τριών, συμπληρώνοντας τα κενά σε ένα δισέλιδο φυλλάδιο που τους μοιράστηκε. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να είναι ακόμη πιο παρατηρητικοί με τις πληροφορίες που υπήρχαν στις επιγραφές των εκθεμάτων.

Στη συνέχεια και μετά από μία ολιγόλεπτη στάση στον «Λέων της Αμφίπολης», κατευθυνθήκαμε στη παραλία Οφρυνίου (Τούζλα) όπου μείναμε για κολατσιό. Κατά την επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακόμη μία στάση, αυτή τη φορά στο εντυπωσιακό Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του μοναστηριού αλλά και να θαυμάσουν σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών. Ευχαριστούμε μαθητές και συνοδούς για την άρτια συνεργασία και αίσια έκβαση της εκδρομής.

(Πατήστε σε μία εικόνα για να ανοίξει σε πλήρες μέγεθος. Επιστρέφετε πατώντας το βελάκι “ΠΙΣΩ” του φυλλομετρητή)